Close
Nieuws
Terug naar nieuwsoverzicht
Info Voor Het Nieuwe Scoutsjaar
2020-08-15 09:35:49 Beste ouders

De aftrap voor het nieuwe scoutsjaar is gegeven met de lancering van het nieuwe jaarthema: ’t zal wel zijn! Ook wij zijn volop bezig met de voorbereidingen en we bekijken hoe we het overgangsweekend (19 september) en volgend scoutsjaar zullen organiseren.

Op 22 augustus zullen de voorinschrijvingen voor volgend scoutsjaar starten! Dit dient te gebeuren via onze website. Er volgt later nog een filmpje die uitlegt hoe dit moet.

Doordat we dit jaar opnieuw werken met een ledenstop, willen we jullie graag nu al op de hoogte brengen van de regels die wij gebruiken bij het toelaten van de voor-ingeschreven kinderen. De voorinschrijvingen gebeuren in 2 fasen:

Fase 1: 22/8 – 6/9
Hierin kan iedereen inschrijven via onze website. Enkel kinderen die vorig jaar al lid waren van de scouts, krijgen een bevestiging. Zij zijn zeker van een plaatsje volgend jaar.

De anderen, die nog geen lid waren, worden op een wachtlijst geplaatst.

Fase 2: 6/9 – 19/9
Vanaf 6 september beginnen we met de kinderen op onze wachtlijst ook te bevestigen, indien er nog plaats is. Geen paniek, we moeten zelden iemand weigeren. Bij het bevestigen van onze wachtlijst gebruiken we de volgende voorrangsregels:
1 Broers of zussen van kinderen die al in onze scouts zitten.
2 Neven of nichten van kinderen die al in onze scouts zitten.
3 Kinderen die nog geen contact hebben met de scouts.

Bij elk van deze regels werken we chronologisch. Snel inschrijven kan dus voordelig zijn!

Als er nog vragen zijn, aarzel niet om ons te contacteren!

Stevige linker en houd het veilig
Hoofdleiding Koninklijke Scouts Permeke
Ella Stroobandt
Robbe Mahieu
Timme Mahieu
Tessa Decraemer